Metsästysseura

Rantatöysän Metsästysseura Ry on perinteikäs 1946 perustettu pienehkö metsästysseura. Metsästysalueemme sijaitsee Alavudella Rantatöysän kylässä jossa meillä on pinta-alaa n. 5300ha. Jäseniä seuralla on viitisenkymmentä, jäsenistö koostuu pääosin maanomistajista sekä seuran alueella asuvista metsästäjistä. Seura kuuluu Alavuden-Töysän Riistanhoitoyhdistykseen, lisäksi päätimme vuosikokokouksessa 2013 liittyä Suomen Metsästäjäliiton jäseneksi.

Sorsastus: Metsästysalueemme keskellä sijaitsee Rantatöysän järvi jonka vesialueen omistaa Töysän osakaskunta, sorsastukseen tarvitaan siis osakaskunnan lupa. Lupia myy seuran sihteeri.

Linnustus: Seuramme alueella on kohtalaisen hyvä Teeri sekä Metsokanta tällä hetkellä, seuran kesäkokous päättää vuosittain lintukiintiöt metsästäjää kohden.

Muu pienriista: Pienpetojahti kuuluu isona osana vuosittaiseen toimintaamme, pyrkimyksemme on pitää varsinkin ketun, supin ja minkin kannat kurissa.

Hirvestys: Hirviporukkaamme kuuluu vuosittain parikymmentä aktiivista hirvestäjää, hirviä metsästetään molemmin puolin järveä.

Muut hirvieläimet: Seuramme alueella on ollut vahva Metsäkauriskanta vuosikausia ja taisi olla jopa niin että Rhy:n alueelta ensimmäiset luvanvaraiset kauriit kaadettiin juuri seuramme alueelta. Nyt kun luvanvaraisuus on poistunut kauriin osalta on kanta lähtenyt voimakkaaseen laskuun, ei niinkään metsästyksen vuoksi vaan voimakkaasti kasvanut Ilveksen kanta on verottanut kauriita todella rajusti. Seuran kesäkokous on asettanut viime vuosina kiintiöitä kauriiden metsästykseen.

Suurpedot: Seuramme on ollut parina viime vuotena mukana niin Karhun kuin Ilveksenkin yhteislupa-alueessa.

Riistanhoito: Harrastamme metsästyksen lisäksi myös voimakasta riistanhoitotyötä, viemme joka vuosi hirville muutaman kymmenen nuolukiveä maastoon, metsäkanalintuja ruokitaan kauralla kahdessa eri paikassa, samoin sorsia on ruokittu ohralla kahdessa eri paikassa. Metsäkauriille ruokaa viedään molemmin puolin järveä. Tehokas pienpetojahti on sitä parasta riistanhoitotyötä