Metsästysseura

Rantatöysän Metsästysseura Ry on perinteikäs 1946 perustettu pienehkö metsästysseura. Metsästysalueemme sijaitsee Alavudella Rantatöysän kylässä jossa meillä on pinta-alaa n. 5300ha. Jäseniä seuralla on viitisenkymmentä, jäsenistö koostuu pääosin maanomistajista sekä seuran alueella asuvista metsästäjistä. Seura kuuluu Alavuden-Töysän Riistanhoitoyhdistykseen, lisäksi päätimme vuosikokokouksessa 2013 liittyä Suomen Metsästäjäliiton jäseneksi.

Sorsastus: Metsästysalueemme keskellä sijaitsee Rantatöysän järvi jonka vesialueen omistaa Töysän osakaskunta, sorsastukseen tarvitaan siis osakaskunnan lupa. Lupia myy seuran sihteeri.

Muu pienriista: Pienpetojahti kuuluu isona osana vuosittaiseen toimintaamme, pyrkimyksemme on pitää varsinkin ketun, supin ja minkin kannat kurissa.

Hirvenmetsästys: Hirviporukkaamme kuuluu vuosittain parikymmentä aktiivista hirvestäjää, hirviä metsästetään molemmin puolin järveä.

Muut hirvieläimet: Seuramme alueella on pysyvä metsäkauriskanta, myös yksittäisiä havaintoja valkohäntäpeurasta on tehty

Suurpedot: Seuramme on mukana niin karhun ja ilveksen yhteislupa-alueessa.

Riistanhoito: Harrastamme metsästyksen lisäksi myös voimakasta riistanhoitotyötä, viemme joka vuosi hirville muutaman kymmenen nuolukiveä maastoon ja metsäkauriille ruokaa viedään molemmin puolin järveä. Seuralla on lisäksi metsästysmajan vieressä riistapelto jossa viljellään pääsääntöisesti kauraa ja rehukaalta. Myös yksityisillä maanomistajilla on riistapeltoja seuran alueella.